De perfecte locatie...hoe ziet die voor jou er uit? |blog#2

1 juni, 2018

Fotografie: Hotel en Congrescentrum Mennorode #dankjewel 

Waar denk jij aan als je jouw perfectie locatie in gedachte neemt?

  • Wat zie je om je heen?
  • Welke geluiden hoor je?
  • Wat ruik je? Misschien proef je zelfs de lokale specialiteit al in je mond.
  • Wat voel je onder je voeten en op je huid? En…wat voel je van binnen?

Neem even de tijd om het beeld te zien, te horen, te ruiken en te voelen. Beleven doe je met al je zintuigen. Dat is ook precies wat we willen voor onze gasten op evenementen.

Je hebt dus vast wel een beeld van jouw perfecte locatie. Maar wat is nu de perfecte evenementenlocatie? Het kiezen van een locatie is afhankelijk van een aantal factoren. En dan komen we toch weer terug op Blog#1: Wat is het doel van je bijeenkomst, Wie komen er en Wat ben je bereid er voor te doen? Uiteindelijk gaat het om 1 ding: de deelnemers van je evenement de locatie laten beleven. Altijd!

DE PERFECTIE LOCATIE

Als we het over de locatiekeuze keuze hebben spelen er, naast de bovengenoemde factoren nog een aantal andere aspecten mee. Laten we voorop stellen dat er zoveel mogelijkheden zijn, dat je er altijd wel een argument is om juist wel of juist niet voor die ene locatie te kiezen.

Als je op basis van het doel, wie er komen en wat we eraan willen uitgeven al een selectie hebben gemaakt, zul je op zijn minst nog een aantal vragen moeten beantwoorden:

Regio | Waar is de locatie?

Demografische ligging van de locatie is belangrijk. Hoe is de locatie bereikbaar? Uiteraard afgestemd op je doelgroep.

Als je weet dat veel van jouw gasten gebruik maken van het Openbaar Vervoer dan is een locatie dichtbij een station erg handig. Dan heb je bij aankomst al meteen blije mensen. Maar het is ook goed om een beeld te hebben van waar onze gasten vandaan komen. Kies je voor een locatie centraal in het land of juist voor een regionale locatie? #letsgettogether

Programma | Kan de locatie het voorgenomen programma faciliteren?

Niet elke locatie is geschikt voor elk programma. Voordat je een locatie vastlegt is het handig om in grote lijnen al te weten hoe het programma eruit gaat zien. Heb je alleen plenaire sessies of juist kleinere sessies, wil je binnen zitten of ga je met de mensen lekker naar buiten, wil je rust of juist een gezellig ‘Buzz’, blijven je gasten slapen of niet?…en zo kunnen we nog wel een aantal zaken benoemen.

Wat je antwoorden ook zijn, het aanbod van locaties is overweldigd en de kans dat je een locatie vindt die precies aansluit bij wat jij nodig hebt is groot. Voorwaarde is dat je weet wat je wilt. Gelukkig weten wij precies welke vragen we je moeten stellen #letsgetanswers

“Nothing is impossible, the word itself says I’m possible.” - Audrey Hepburn

Good vibes | Nog andere handige zaken

Keer op keer merken we dat het succes van een evenement voor een groot gedeelte bepaald wordt door de samenwerking met de locatie. Je wilt als opdrachtgever, evenementenmaker en locatie elkaar kunnen vinden in dat ene doel: Impact maken bij je gasten!

Vanuit een groter plan maken we samen met jou en de locatie de vertaling naar de details voor de bijeenkomst. En hoewel het natuurlijk fijn is om alles vooraf te plannen, is het van belang dat er bij de locatie een grote mate van flexibiliteit is. Dat blijft altijd een uitdaging. Dat vraagt om eerlijke communicatie. Daar houden wij van en verwachten we ook van de locatie.

Het kiezen van de perfecte locatie neemt veel tijd in beslag. Daarom werken we voor het maken van onze evenementen met veel partners samen. Allemaal specialisten op hun eigen vakgebied. Dat doen we ook bij het vinden van locaties voor onze opdrachtgevers. Zo werken we al jaren samen met De Vergaderstoel. Zo krijgen wij toegang tot een enorm netwerk van de meest bijzondere locaties en kunnen wij ons richten op waar wij goed in zijn: Het maken van evenementen #letsmakeconnections.

Nu al een idee voor een evenement? Wij helpen je graag op weg met inspiratie en concrete ideeën.

#staytuned #letsmakeconnections #welovewhatwedo

Reageren
Reactie plaatsen

© Copyright - HET SUCCES | Powered bij HET SUCCES business support & HET SUCCES concept & evenement