Leave that light on! | blog#5

21 juni, 2018

Al eens in een zaal gezeten waarbij je je enorm hebt verheugd op de spreker? Hij loopt het toneel op en…dan blijkt hij onverstaanbaar omdat het geluid slecht is? Of dat de spreker vastloopt in zijn presentatie omdat filmpjes die het niet goed doen?

Onlosmakelijk verbonden met de inhoud is hoe die gefaciliteerd wordt. Hoe is je locatie, je zaal & het podium uitgelicht? Hoe is het geluid geregeld?

Vaak wordt het licht & geluid door de locatie geregeld. De locatie heeft zelf faciliteiten in huis of er wordt techniek ingehuurd via een vaste leverancier van de locatie.  Hoe, dat verschilt per locatie en wat je geregeld wilt hebben. Van het aansluiten van een box en microfoon en de rest lekker zelf doen tot aan complete geluidsinstallaties met een team van technische mensen.

Hoe je het ook regelt, je wilt techniek niet aan het toeval overlaten.

ELKE € GOED BESTEED

‘Moeten we echt zoveel betalen voor de techniek en is al die ondersteuning in de zalen wel nodig? Ze zitten de helft van tijd niks te doen', aldus een opdrachtgever.

 KLOPT! En dat is een heel goed teken! Dan weten we dat alles goed is voorbereid, alles getest is en dat het werkt. Maar oh, de impact als er iets fout gaat met presentaties, licht en geluid. Zeker niet de impact die je wilt maken met je evenement.

Goede technische ondersteuning tijdens je evenement onmisbaar is. We leggen je graag uit waarom.

Het gaat altijd om de inhoud

We gaan er vanuit dat je veel zorg hebt besteed aan de inhoud (zie ook blog#3 & blog#4). Die zorg kun je alleen maar belonen met een goede uitvoering. Presentaties die werken, filmpjes die getoond kunnen worden, microfoons die goed werken en niet met elkaar storen om maar een paar zaken te noemen.

Weet dan ook wat er aan presentaties getoond gaat worden. Hoe meer je voorafgaande aan het evenementen kun voorbereiden des te beter. ‘Oh wat heerlijk! Alles staat al klaar voor me en het enige dat ik hoef te doen in concentreren op de inhoud’ – zo riep een van onze sprekers verheugd tijdens ons laatste evenement. En dat is precies wat je wilt, concentreren op de inhoud, zonder dat je je bezig hoeft te houden met de randvoorwaarden. Dat creëert rust bij je sprekers en de opdrachtgever.

Creëer een beleving

Naast de inhoud heb je ook al veel tijd besteed aan het kiezen van de perfectie locatie (zie ook blog#2). Het aankleden en inrichten van een zaal is 1 ding, het uitlichten van deze zaal & het podium is echt een vak apart. Hiermee kun de perfecte sfeer creëren en je evenement tot een totaal beleving maken.

“It always seems impossible until it’s done.” - Nelson Mandela

Heel eerlijk, over het samenwerken met de mensen van de techniek doen wij nogal eens moeilijk. Dat heeft een reden, namelijk dat wij dit zo belangrijk vinden voor het Succes van jouw bijeenkomst. Daarom proberen we zoveel mogelijk samen te werken met een vaste technische partner. Mannen waarmee wij kunnen lezen en schrijven en die we al vroeg in het organisatietraject betrekken bij de voorbereidingen. #letsmakeimpact #letmakeconnection

Nu al plannen voor een evenement en geen idee waar je moet beginnen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn er dol op om onze ideeën met je te delen #sharingisfun

Reageren
Reactie plaatsen

© Copyright - HET SUCCES | Powered bij HET SUCCES business support & HET SUCCES concept & evenement