Finding your tribe | blog #8

18 februari, 2019

Het zal je niet ontgaan zijn dat ik me vorige week 4 dagen heb ondergedompeld in de wereld van ‘Event Design’. Vier dagen lang met de top-event-designers uit heel Europa. Vier dagen lang geïnspireerd raken door ervaringen, sprekers en bovenal vakgenoten. Vier dagen #EMEC19

Als een netwerk voelt als thuiskomen, dan weet je het…you have found your tribe!

HOE HET BEGON

Begin dit jaar werd ik, eindelijk, lid van MPI (Meeting Planners International) Netherlands Chapter. Een wereldwijd netwerk van event professionals. Designers, planners, CEO’s van locaties, toeleveranciers…heel veel mensen die allemaal betrokken zijn bij de (inter-)nationale evenementenbranche.

Ik weet al jaren van het bestaan. Sterker nog, er is al herhaaldelijk contact geweest met diverse mensen uit het netwerk over de afgelopen jaren. Zo stonden we met SUCCESArena op Concept!, het Nederlandse congres van MPI. Toch besloot ik elke keer weer om er geen lid van te worden…geen tijd, geen geld, geen zin…elk excuus is met enige regelmaat voorbij gekomen. En waarom? Geen flauw idee!

Tot eind vorig jaar!

NIEUWE START

Tussen kerst en oud & nieuw besloot ik dat 2019 een ander jaar voor me ging worden. Wat niet meer handig was heb ik achter me gelaten en dat wat me handig leek heb ik naar het nieuwe jaar meegenomen.

Zo kwam ook EMEC19, meer dan 1 keer, het Europese congres van MPI voorbij op mijn tijdlijn van LinkedIn. En alsof de zon verscheen vanachter een donkere wolk was dit hét moment dat ik besloot lid te worden. En dat niet alleen, ik besloot contact op te nemen met de organisatie om te vragen of ik me aan kon sluiten, of ik een bijdrage kon leveren aan het congres.

Zo werd ik in een paar dagen tijd onderdeel van het #EMEC19 team en mocht ik als projectmanager aan de slag voor het programmaonderdeel op zondagmiddag!

Locatie: Fokker Terminal Den Haag

Spreker: Daan Roosegaarde

Game: Sherlocked

Bij de eerste ontmoeting met het team wist ik het zeker: hier hoor ik bij! Een ongelooflijk team van professionals met maar 1 doel: een fantastische ‘game-changing’ evenement neerzetten voor vakgenoten vanuit de hele wereld. #changingthegame

DE WEEK ERVOOR

De week voorafgaand aan het congres hebben we alle puntjes op de ‘i’ gezet. Maar bij mij kwamen de zenuwen. Niet voor de zondagmiddag. Die zat wel snor. Maar wat moest ik met die andere dagen? Mijn weg vinden binnen een club van 300 onbekende mensen…#feelthefearanddoitanyway

Er was geen weg meer terug! En ik wilde ook niet meer terug. Mijn besluit stond vast: ik wil meer kennis, meer inspiratie, meer contacten om nog betere evenementen te kunnen maken voor toonaangevende opdrachtgevers.

FINDING MY TRIBE

In de antropologie verwijst een tribe naar een groep van onderling verwante families of clans. Ook mensen zonder directe familierelaties kunnen lid van een tribe zijn of worden. Oorspronkelijk was het zo dat een fysieke geografische plek (dorp, land) overeenkwam met een groep afstammelingen (families of clans) met een gedeelde taal, normen en waarden (cultuur). Dankzij o.a. Skype hebben we tegenwoordig wereldwijde tribes. Een groep mensen met een gedeelde interesse, cultuur en manier van communiceren.

In Den Haag kwamen we even samen: De evenementen TRIBE! En wat voelde ik me op mijn plek. Deze ongelooflijke groep mensen die de wereld mooier willen maken door bijzondere evenementen te organiseren. Die mensen willen verbinden en daar vier dagen lang het goede voorbeeld in gaven. #wedontplaythegamewechangeit

@Samme Allen, een van de dagvoorzitters opende het congres met de woorden: EMEC19 will change your life! En hoewel ik de woorden op dat moment groots vond, ik had geen idee wat me te wachten stond. Nu, kan ik zeggen dat het waar is. De verbindingen die tot stand zijn gekomen zijn warm en onverwacht. De inspiratie overvloedig. En…bovenal voor mij persoonlijk een bevestiging van de weg die ik ben ingeslagen als evenementenmaker. Hoe dat eruit gaat zien? Daar vertel ik je nog veel meer over!

Dank je wel @MPI Netherlands Chapter voor deze mooie kans en het warme welkom! #dankbaar

 "We spend so much energy and breaht trying to be accepeted in tribes that are not in our 'soul DNA'. Learn to walk away from a table that has no seat reserved for you. Align, go with your flow and the rhythm of synchronicity will lead you to your tribe" 

- Malebo Sephodi

INSPIRATIE DELEN

Natuurlijk willen we alle inspiratie die we op hebben gedaan tijdens #EMEC graag met delen. Hoe? Dat bepaal je zelf. Bekijk ons aanbod HIER

Om praktisch aan de slag te kunnen met je eigen evenement, ontwikkelen we een workshop ‘Evenementenmaken doe je zo’. Wil je als eerste de data weten? Meld je dan hieronder even aan (en nee, we sturen je geen informatie waar je niet om hebt gevraagd)

Geschreven door: Wendy de Jongh | Partner

© Copyright - HET SUCCES | Powered bij HET SUCCES business support & HET SUCCES concept & evenement