Hallo! Dag-voorzitter | blog#4 

14 juni, 2018

Waarschijnlijk ken je binnen je netwerk iemand die zich als dagvoorzitter aanbiedt. In het meest gunstige geval denk je nu meteen aan ons. Niet? Dat komt dan nog wel. We gaan je er in ieder geval iets over zeggen. 

De variatie in aanbod van dagvoorzitters is enorm. Als je op Google ‘dagvoorzitter’ intypt krijg je een lijst aan websites waarop dagvoorzitters worden aangeboden. Belangrijkste vraag is: Waarom zou je voor je evenement een dagvoorzitter willen inzetten?

Dat kunnen wij je wel vertellen. Er zijn een aantal redenen, afhankelijk van wiens perspectief je het bekijkt.

Great things in business are never done by one person. They're done by a team of people - S.Jobs

Na maanden van voorbereiding wil je dat op de dag van het evenement het ook gaat zoals je van te voren bedacht had. Echter, dat is zelden zo. Er gebeuren altijd dingen die je van te voren niet bedacht zou hebben. Geeft niets wat met een goede voorbereiding heb je de flexibiliteit om daarmee om te gaan.

Daarin speelt de dagvoorzitter, wat ons betreft een belangrijke rol. Hij/zij is namelijk het cement tussen de opdrachtgever, de sprekers, het publiek en de organisatie.

Opdrachtgevers | Als opdrachtgevers heb je een doel met je evenement (lees ook blog#1). Op dat ene moment komt alles samen. Het zorgvuldig geformuleerde doel zal bewaakt moeten worden. Alle afspraken zijn daarop afgestemd en het is fijn dat die ook worden nagekomen. De dagvoorzitter is de bewaker van het doel.

De sprekers | Het belangrijkste is dat er met de inhoud impact gemaakt wordt. Dit is wat je wilt dat gasten gaan onthouden. De dagvoorzitter zet de zorgvuldig uitgekozen sprekers in de ‘spotlight’ zodat zij met hun verhaal impact kunnen maken. #letsmakeimpact.

Het publiek | Voor deelnemers is het heerlijk om het gevoel te krijgen dat je welkom bent. En dat je een ‘bekend’ gezicht ziet. Dat hoeft niet letterlijk een bekend gezicht te zijn. De dagvoorzitter is het ‘gezicht’ van het evenement. Een dagvoorzitter is in staat mensen met elkaar te verbinden. In de groep of individueel. #letsmakeconnections.

Organisator | Als organisator heb je niet constant zicht op wat er in de zaal gebeurd. Dat wil je wel weten, zodat je achter de schermen kun anticiperen. De organisatie achter de schermen is altijd faciliterend aan de inhoud van het evenement. Daarom is het belangrijk om aangesloten te blijven op die inhoud. De dagvoorzitter is de link tussen voor en achter de schermen. #letsstayconnected

DE SUCCES DAGVOORZITTER

Er is een overweldigede keus aan dagvoorzitters. Inhoudelijke sprekers die tevens dagvoorzitters zijn, entertainers die een showelement inbrengen en de échte verbinders.

Vanuit onze opdrachtgevers krijgen we steeds meer de vraag of we, naast het maken van evenementconcepten en de organisatie daarvan, ook het dagvoorzitterschap op willen pakken. ‘Want’, zo zeiden ze: ’Jullie hebben al zoveel kennis over ons bedrijf, de inhoud van het evenement, de gasten én de organisatie. Logische vraag toch?

Dat vonden wij eigenlijk ook! En inmiddels weten we dat onze kennis van de organisatie ‘achter de schermen’ een meerwaarde is voor wat er op het podium gebeurd.

Bovendien, hoe fijn is het om de hele organisatie van jouw evenement uit handen te kunnen geven? Nu al een idee voor een evenement? Wij helpen je graag op weg met inspiratie en concrete ideeën. Check hier De Succesdagvoorzitter 

#staytuned #letsmakeconnections #welovewhatwedo

Reageren
Reactie plaatsen

© Copyright - HET SUCCES | Powered bij HET SUCCES business support & HET SUCCES concept & evenement